CLEMENS har haft fornøjelsen af at rådgive Morten Larsen i forbindelse med hans deltagelse i sæson 9 af ”Løvens Hule” på DR1.

Morten Larsen er en erfaren investor og iværksætter, der har stået i spidsen for en lang række succeshistorier, herunder bl.a. som stifter og direktør for takeaway-platformen Hungry.dk, som CLEMENS bistod med at overdrage til Delivery Hero.

CLEMENS har ydet rådgivning til Morten Larsen om blandt andet risikoafdækning, gennemført due diligence-undersøgelser samt udarbejdet det aftaleretlige og selskabsretlige investeringsgrundlag, som danner fundamentet for alle Mortens investeringer i denne sæson af ”Løvens Hule”.

”Siden dagene med Hungry.dk har jeg med stor tilfredshed anvendt Morten Breum-Leer og CLEMENS som juridisk rådgiver til alt fra mindre investeringer i startups til omfattende internationale omstruktureringer af Hungry.dk og det efterfølgende salg af Hungry.dk. Den beslutning har jeg altid været glad for” fortæller Morten Larsen.

Han fortsætter:

”Derfor var det også helt naturligt for mig, at CLEMENS skulle tilknyttes som rådgiver i forbindelse med min deltagelse som Løve i ”Løvens Hule”. CLEMENS har også denne gang været en yderst pålidelig og professionel samarbejdspartner, der altid har fokus på at få tingene til at lykkes.”

Investering i startup virksomheder

Med juridisk rådgivning fra CLEMENS demonstrerede Morten Larsen hver torsdag i januar og februar i Løvens Hule sit engagement i den danske iværksætterscene og en imponerende palette af investeringskompetencer ved at investere i en række meget forskelligartede virksomheder.

Således har Morten Larsen i sæson 9 af ”Løvens Hule” investeret i onlinevirksomhederne:

Fælles for dem er, at de har identificeret en niche i markedet, udforsket mulighederne og etableret virksomheder med konkurrencemæssige fordele.

De 4 virksomheder sælger henholdsvis økologiske frøposer, vinsmagekasser, ”silkecement” og performance undertøj til yderst konkurrencedygtige priser.

I tillæg til virksomhederne ovenfor, har Morten Larsen også investeret i højt specialiserede virksomheder som møbeldesignvirksomheden Kristian Juul, der i sine møbeldesigns har øje for både funktionalitet og stil, den bæredygtige mikrogrøntproducent Heimdalgaard, eventyruniverset A Dash of Magic og specialistvirksomheden RenBåd.dk.

”Det har været afgørende for mig, at der igennem hele investeringsprocessen tages hensyn til de forskelligartede karakterer af de virksomheder, jeg vælger at investere i. Samtidig befinder de fleste startup virksomheder sig i en fase, hvor der endnu ikke er etableret den nødvendige organisatoriske struktur, hvilket ofte er en begrænsning for både vækst og succes” fortæller Morten Larsen og fortsætter:

”CLEMENS er i stand til på en og samme tid at håndtere den forskelligartede karakter af mine investeringer og samtidig tilbyde en struktureret og løsningsorienteret tilgang, der er med til at sikre, at det nødvendige organisatorisk grundlag etableres i de enkelte virksomheder.”

En gammel samarbejdspartner i en ny tid

I forbindelse med Morten Larsens indtræden som ny Løve i ”Løvens Hule” har rådgivningen fra CLEMENS og det mangeårige tætte samarbejde været yderst værdifuldt.

”CLEMENS kender mig som person og har stor forståelse for mine forretningsmæssige overvejelser. Som Løve og iværksætter, hvor der hele tiden sker nye ting, er det guld værd med en så tæt og betroet partner. Det skaber de perfekte rammer for min indtræden som ny Løve” fortæller Morten Larsen.

Han afslutter

”CLEMENS har haft min ryg gennem hele processen. De har hele tiden være tilgængelige under en både intens og hektisk proces med stramme deadlines. De har altid været systematiske og løsningsorienteret, og jeg har endnu ikke oplevet at komme med en problemstilling, som de ikke kunne hjælpe mig med.”