Ved implementeringen af det nye vurderingssystem afskæres ejere af ejendomme fra den 1. november fra at få genoptaget gældende ejendomsvurderinger.

Ejendomsejere skal derfor indgive en anmodning senest den 31. oktober 2020 for ikke at fortabe retten til at søge om en ordinær genoptagelse af ejendomsvurderingen, der – hvis den er forkert – kan have en stor skattemæssig betydning.

CLEMENS Advokatfirma har tidligere berettet om, at de længe ventede ejendomsvurderinger den 2. september 2020 blev udskudt til sommeren 2021.

Som en del af implementeringen af det nye system for ejendomsvurderinger er det fra den 1. november 2020 ikke længere muligt for ejendomsejere at anmode om genoptagelse af tidligere ejendomsvurderinger i det nuværende ejendomssystem.

Ejendomsejere skal derfor senest den 31. oktober 2020 anmode om genoptagelse af tidligere ejendomsvurderinger. Genoptagelsen er gældende for alle typer af ejendomsvurderinger fra tidligere år samt omvurderinger, der gælder fra den 1. oktober 2020.

De nye regler medfører derfor, at anmodning om ordinær genoptagelse skal ske senest den 31. oktober 2020, uanset at den ordinære frist for genoptagelse af ejendomsvurderinger endnu ikke måtte være udløbet.

Baggrunden for fristen er et ønske fra myndighedernes side om at hindre en stor mængde af klager over nuværende ejendomsvurderinger samtidig med implementeringen af det nye system.  

Betydningen for en forkert ejendomsvurdering

Flere forskellige faktorer indgår ved vurderingen af en ejendom, og manglende eller direkte forkerte oplysninger om ejendommen kan medføre en forkert ejendomsvurdering. Ejendommen kan eksempelvis være registreret med forkert anvendelse eller registreret ud fra forkerte planoplysninger.

Ejendomsvurderingen har stor betydning for beregningen af eksempelvis ejendomsskat, ejendomsværdiskat og dækningsafgift, og derfor kan en ejendomsvurdering, som er forkert, have store skattemæssige konsekvenser.

Overblikket over eventuelle frister

Hvis du vil anmode om genoptagelse af din ejendomsvurdering, skal du sikre, at anmodningen og fyldestgørende dokumentation for din anmodning om genoptagelse afsendes, så modtagelse hos Vurderingsstyrelsen sker senest den 31. oktober 2020. Læs mere om kravene til din anmodning og den tilhørende dokumentation her .

Har du spørgsmål vedrørende betydningen af en forkert ejendomsvurdering af din ejendom eller spørgsmål vedrørende den forestående frist for genoptagelse af ejendomsvurderinger, er du altid velkommen til at kontakte CLEMENS Advokatfirmas specialister i fast ejendom.