Verisure politianmeldt: Det følger af forbrugeraftaleloven, at en erhvervsdrivende ikke uden forudgående samtykke fra forbrugeren må rette telefonisk eller personlig henvendelse til denne med henblik på at opnå aftale om salg.
Forbrugerombudsmanden har for nylig politianmeldt alarmvirsomheden Verisure for ulovlige opkald til 57 forbrugere samt 2 enkeltmandsvirksomheder, der står på Robinsonlisten.

Forbrugerombudsmanden har desuden politianmeldt leadvirksomhederne Toleadoo og eGentic for medvirken til ulovligt telefonsalg ved at sælge urigtige oplysninger til Verisure.

Verisure anmeldes desuden for at vildlede forbrugere i strid med markedsføringsloven, da Verisure efter Forbrugerombudsmandens opfattelse blandt andet har givet udtryk for, at der havde været mange indbrud i forbrugeres boligområder.

Verisure politianmeldt for ulovlige opkald til 57 forbrugere samt 2 enkeltmandsvirksomheder

Det følger af Forbrugerombudsmandens udtalelse om sagen, at Verisure blandt andet har indhentet ulovligt samtykke i forbindelse med annoncering af ”gratis alarmtests”, som dog viste sig at være betinget af, at forbrugeren gav samtykke til at lade sig kontakte via telefonopkald og SMS, hvilket Forbrugerombudsmanden havde følgende kommentar til: ”Et samtykke til at modtage markedsføring er penge værd. Efter min opfattelse kan en virksomhed derfor ikke sige, at noget er gratis, hvis forbrugerne skal give samtykke til markedsføring.”

Verisure har tidligere accepteret en bøde på 350.000 kr. for ulovligt telefonsalg, en bøde på 10.000 kr. for spam og en bøde på 60.000 kr. for vildledning og uanmodede henvendelser, men bestrider at have vildledt forbrugerne eller have foretaget ulovligt telefonsalg i denne sag.

Det er nu overladt til domstolene at træffe afgørelse om spørgsmålet.

Læs hele Forbrugerombudsmandens udtalelse her

Er du i tvivl, om din virksomhed overholder forbrugeraftalelovens og markedsføringslovens regler, er du altid velkommen til at kontakte CLEMENS Advokatfirmas specialister.