Ejerne bag den østjyske virksomhed, Junget A/S, der er én af Danmarks førende leverandører af maskiner, værktøj og slibning til træ-, aluminium- og plastindustrien, har den 12. oktober 2020 indgået en aftale om at sælge majoriteten af selskabskapitalen til kapitalfonden Blue Equity.

CLEMENS Advokatfirma har rådgivet ejerne bag Junget A/S i forbindelse med salget.

Blue Equity er en dansk kapitalfond, som investerer i exceptionelle danske virksomheder med omsætning i niveauet mDKK 25 – 250 med henblik på at opnå et fornuftigt afkast i løbet af ejerperioden.

Deres målsætning er at gøre gode virksomheder bedre ved at stille kapital, viden og netværk til rådighed for at opnå værdiskabelse i tæt samarbejde med ledelsen.

Virksomheden Junget A/S, der blev stiftet i 2015, har de senere år oplevet en meget positiv udvikling med fremgang og vækst.

Det har ledt til, at Junget A/S i dag har en unik position som totalleverandør i maskinbranchen, fordi virksomheden kan levere én samlet totalleverance til sine kunder omfattende alt lige fra softwareintegration og maskininstallation til værktøj og vedligeholdelsesservice.

Med investeringen fra Blue Equity håber Junget A/S på at kunne leve op til sit potentiale for at skabe yderligere vækst og fortsætte med at være en attraktiv samarbejdspartner for sine kunder.

Administrerende direktør Poul Thøgersen udtaler bl.a. i forbindelse med investeringen:

Med Blue Equity inde i billedet står vi stærkt. Deres store viden og faglige kompetencer vil komme os til gode, når vi sammen skal træffe de beslutninger, der bliver afgørende for firmaets vækst og handlekraft. Blue Equity er et godt match til Junget på grund af kapitalfondens investorkreds og mentalitet.

Ejerkredsen i Junget A/S vil fremadrettet bestå af Blue Equity samt to af de hidtidige ejere og ledende medarbejdere, Poul Thøgersen og Ole Greibe Nielsen.

Gennemførelsen af salget til Blue Equity er betinget af godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Kvalificeret håndtering af din virksomhedsoverdragelse

Advokat og partner Morten Breum-Leer, advokat og partner Søren Hammer Westmark samt advokat Bine Skriver Svenningsen har rådgivet ejerne bag Junget A/S om den juridiske del af salgsprocessen. De har bl.a. været ansvarlige for kontraktudarbejdelsen og deltaget i forhandlingerne med Blue Equity’s advokater.

Hos CLEMENS Advokatfirma har vi et indgående kendskab til de kontraktmæssige faldgruber og fordele, der eksisterer ved de fleste former for virksomhedsoverdragelser, og vi kan derfor levere kompetent og kvalificeret rådgivning til mange forskellige typer af virksomheder.

Vi sikrer desuden en professionel håndtering og opfølgning undervejs i processen, så der tages hånd om alle aftalens aspekter både før, under og efter overdragelsen.

Står du overfor en investeringsproces eller en virksomhedsoverdragelse, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende drøftelse.